Gautier Scientific Illustration - Gautier Scientific Illustration.

 

Wat zijn wetenschappelijke of medische illustraties?

Wetenschappelijke illustratie is een toegepaste kunstvorm waarbij wetenschappelijke subjecten visueel worden vastgelegd. Medische illustratie is een stroming binnen de wetenschappelijke illustratie met medische onderwerpen in de hoofdrol.
Een medisch illustrator visualiseert medische of biologische processen en moet daarvoor een breed scala aan kennis en kunde hebben. Een medisch illustrator moet zowel kennis hebben van anatomie, geneeskunde en fysiologie als van illustratieve technieken. Ook moet de medisch illustrator samen  kunnen werken met artsen en deskundigen om de kennis van de specialist naar een voor de doelgroep begrijpelijke illustratie.
Het publiek van een medisch-wetenschappelijke illustratie kan variëren van een patiënt die informatie krijgt over een ziekte-proces tot een collega die een wetenschappelijk tijdschrift leest over de verschillende handelingen bij een nieuwe hartoperatie. Wilt u een eenvoudige illustratie, een verhalende illustratiereeks of juist een klassiek werk? Iedere doelgroep en illustratie vergt een andere werkwijze en iedere opdracht wordt bij Gautier Scientific Illustration met de meeste zorg uitgevoerd.

 

Gautier Scientific Illustration verzorgt onder andere illustraties bij:

– promotie-onderzoek
– wetenschappelijke artikelen
– presentaties
– patiënten informatie
– studiemateriaal voor scholieren en studenten
– studiemateriaal voor professionals
– chirurgische ingrepen
– biologische processen
– veterinaire afbeeldingen
– afbeeldingen voor websites
– medische informatie-apps

 

Staat uw opdracht niet in het rijtje? Vraag naar de mogelijkheden! Ik kom graag persoonlijk bij u langs om samen uw unieke project te realiseren.

 

Volg Gautier Scientific Illustration op FacebookTwitter of LinkedIn

Referenties
  • Amanda is professioneel en kan van ingewikkelde materie overzichtelijke afbeeldingen maken.

    dr. E. Lopriore | Afdelingshoofd Neonatologie LUMC