Amanda Gautier.

Amanda Gautier

 

 

Over Amanda Gautier

Ik ben medisch-wetenschappelijk illustrator. Als illustrator houd ik me onder andere bezig met het visualiseren van medische processen, het vervaardigen van anatomische afbeeldingen en illustraties ter verduidelijking van patiënten-informatie. Hiervoor gebruik ik zowel digitale als klassieke technieken.

 

Curriculum Vitae

Al sinds mijn kindertijd ben ik gefascineerd door alles wat met geneeskunde te maken heeft. Ook heb ik altijd getekend. Aan de Rijksuniversiteit Groningen behaalde ik mijn bachelor Bewegingswetenschappen. Tijdens deze studie vond ik de liefde voor anatomie. Vervolgens volgde ik de master Scientific Illustration aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht / Universiteit Maastricht;  één van de weinige opleidingen in Europa op het gebied van wetenschappelijke illustratie. Hier ontwikkelde ik mijn tekenvaardigheden, vergrootte ik mijn anatomische kennis en leerde ik onder andere illustreren voor verschillende doelgroepen. Met veel plezier zet ik dit sinds 2013 voort binnen mijn bedrijf Gautier Scientific Illustration.

 

Visie: medisch illustratoren als bruggenbouwers

Als medisch illustrator bevind ik me soms tussen kunst en wetenschap, dan weer tussen arts en patiënt. Ik vertaal de kennis van de specialist naar een voor de doelgroep begrijpelijke illustratie. Een voorbeeld van een dergelijke doelgroep is de patiënt. Tussen de informatie die een specialist wil overbrengen en de informatie die de patiënt begrijpt bestaat vaak een discrepantie. Hierin is de medisch illustrator in mijn opinie een belangrijk onderdeel in het bouwen van de brug tussen arts en patiënt. Het gebruik van illustraties kan terminologie verduidelijken, maakt informatie overzichtelijker en kan dienen als oplossing voor het overbrengen van grote hoeveelheden informatie onder tijdsdruk.  

 

Mijn afstudeerthesis ‘Learning to share’ heeft betrekking op monochoriale tweelingen (een bepaald type een-eiige tweeling) en enkele aandoeningen die hierbij kunnen voorkomen. Interesse? Neem contact op en ontvang gratis een exemplaar van Learning to share!

 

Volg Amanda Gautier op FacebookTwitter of LinkedIn!

 

Referenties
  • Amanda is professioneel en kan van ingewikkelde materie overzichtelijke afbeeldingen maken.

    dr. E. Lopriore | Afdelingshoofd Neonatologie LUMC