Werkwijze.

Het illustratieproces

Hoe werkt het? Elke opdracht is uniek, want elke klant is uniek. Ik zal altijd proberen u persoonlijk te ontmoeten om uw wensen te bespreken. In dit gesprek proberen we enkele vragen te beantwoorden.

Wat is uw boodschap?

Wat is de doelgroep van de illustratie(s)?

Waarvoor wilt u de illustratie(s) gebruiken?

Met welke techniek komen de illustratie(s) het best tot hun recht?

Meer informatie hierover vindt u onder Methodes en technieken 

Werkwijze

Gedurende het illustratieproces hebben we minimaal drie keer contact. Dit kan persoonlijk, maar ook telefonisch of via email.

Eerste fase: u heeft een idee. Samen werken we uw idee verder uit. Vervolgens krijgt u een vrijblijvende offerte toegestuurd. Als u akkoord gaat, krijgt u een licentie voor het gebruik van de illustraties en kunnen we beginnen met het uitvoeren van uw idee. Uw kennis staat gedurende het hele proces centraal.

 

Tweede fase: schetsen. Zodra duidelijk is wat de boodschap van de illustratie is, begin ik met het maken van schetsen. Deze potloodschetsen zijn gedetailleerd en makkelijk aan te passen naar uw wens.

Derde fase: uitwerking. Als de schetsen door u zijn goedgekeurd, is het tijd voor de laatste fase, de uitwerking van de illustratie in een techniek die past bij de boodschap van de illustratie. Er is dan nog ruimte voor revisie.

 

Bekijk voor voorbeelden ook eens mijn portfolio. Heeft u nog vragen over werkwijze, over medische illustratie of bent u benieuwd wat nog meer tot de mogelijkheden behoort? Ik kom graag persoonlijk bij u langs om samen uw unieke project te realiseren.

Volg Gautier Scientific Illustration op FacebookTwitter of LinkedIn

werkwijze – werkwijze – werkwijze Gautier Scientific Illustration

 

Referenties
  • Amanda is professioneel en kan van ingewikkelde materie overzichtelijke afbeeldingen maken.

    dr. E. Lopriore | Afdelingshoofd Neonatologie LUMC